Qui som?

Amb l’activitat de Barcelona i la mar a l’any 1987, comença per als components de VIROT NATURA, quelcom tan desconegut com l’Educació ambiental. Al llarg de tots aquest anys viatges, per tot el mon, conferencies, i tot un seguit de activitats relacionades amb el mon de les ciències naturals, i treballant per escoles, universitats, entitats científiques, i públic en general, han fet de VIROT NATURA, un equip amb una gran experiència tant a nivell de coneixements com a nivell pedagògic. Us convidem a que gaudiu del nostre material, de les nostres explicacions  i en general de les nostres activitats.

El nostre nom VIROT fa referència a un ocell marí endèmic del Mediterrani, on solament és coneixen llocs de nidificació a nivell mundial, a les Illes Balears. El seu nom científic es Puffinus mauretanicus, en castellà és Pardela balear, en català Baldriga balear, en angles Balear Shearwater, i en Mallorquí Virot, concretament Virot petit.

Pardela balear, Puffinus mauretanicus. Virot Natura.

El seu estat actual a nivell de població, és bastant desconegut, però els últims censos de fa alguns anys donaven una població de unes 3.000 parelles, d’aquí que estigui considerada per tots els organismes com en perill d’ extinció.

El nostre nom neix d’aquest ocell, amb l’esperança de poder ajudar a la seva conservació.

Per mes informació:

https://www.seo.org/wp-content/uploads/2013/10/2012_-New-Estimates-at-sea-sugests-a-larger-population-of-the-Balearic-Shearwater-Puffinus-mauretanicus.-Arcos-et-al_MEDMARAVIS.pdf

https://scholar.google.es/scholar?q=seo+puffinus+mauretanicus&hl=es&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart&sa=X&ved=0ahUKEwiG6dOrhsrWAhUJLFAKHblEA50QgQMIJDAA

Pardela balear, 2001