Descobrim ecosistema de les platges

Activitats per escoles des de Primaria fins a Batxillerat. De Septembre fins a Juliol.

ELS SECRETS AMAGATS A LES PLATGES

I AL MAR

 

Experimentar, és la forma més divertida i directa d’aprendre. Els secrets amagats a les platges i al mar és una activitat que es realitza a la vostra platja més propera. Aquest espai lúdic que fem servir per jugar l’aprofitarem per descobrir què podem trobar a la sorra. Una combinació de joc i aprenentatge que ens porta a conèixer aquest medi.

DINÀMICA

L’activitat es desenvolupa a la sorra, on expliquem curiositats del que podem trobar. El monitor porta material per poder ensenyar. Seguidament són els infants els que porten l’activitat, ja que són ells els que van a  buscar entre la sorra, a veure què troben. Tornem a seure per veure i parlar del que han trobat. Al final de l’activitat, depenent del temps, amb tot el material que tenim, fem un joc relacionat amb el que han trobat per recordar i aprendre els noms de les coses.

VIROT NATURA

 

OBJECTIUS

  • Potenciar l’observació com a eina fonamental per l’ensenyament.
  • Transformar un medi que tenim com únicament lúdic, la platja i el mar, en un ecosistema viu.
  • Conèixer els essers que tenim a les nostres platges i a les nostres costes i concretament a mar Mediterrani mes proper.
  • Amb tot el material que portem, per observar i tocar aprenen que hi han objectes a la platja que son restes d’essers vius.

 

MATERIAL

-Fitxa amb fotocopia, per identificar les espècies trobades, per cada dos alumnes.

-Material que portem nosaltres, per aprendre quins esser viuen a la zona.

 

FITXA TÉCNICA

Edat: Primaria, ESO i Batxillerat.

Durada.: 1.45-2.00h aprx.